Du har en modeblogg eller så tänker du starta en blogg. Intresset för mode och skönhet är stort, så det är ett bra ämne att satsa på. Här kommer din hjälp på vägen.

Modebloggen

Du kan använda din modeblogg för att visa upp en stil, bli en influencer, tjäna pengar på själva bloggen och för att starta eget klädmärke. Många börjar med en modeblogg och en YouTube-kanal, för att sedan bygga upp ett märke. För att lyckas måste du både arbeta långsiktigt, det går inte över en natt, och ha en känsla för mode och stil. Lär dig mer om kläder, material och design. Skaffa dig mycket kunskap, så blir du intressant för andra att lyssna på. Tänk också på att skapa en egen stil. Köp snygga kläder hos Johnells som har allt från Canada Goose och supercoola Parajumper till sköna Rockandblue och Tory Burch. Mixa, matcha och ge dina följare en skön stil att inspireras utav.

Blogg + YouTube-kanal

Kombinera bloggen med en YouTube-kanal. I början kan det kännas lite svårt att skapa egna modefilmer, men lär dig av andra och våga försöka. För att skapa bra filmer behöver du en bra mikrofon. Att du låter bra är viktigt. Ett tips är att skapa egna catwalks med dina kläder – sköna vinterjackan från Canada Goose tillsammans med mössan från Rockandblue och till det ett par riktigt snygga jeans och Uggs. Antingen ber du en kompis vara modell medan du förklarar hur man kan säkra ihop olika kläder, eller så modeller du själv. Tänk också på att dina läsare och lyssnare är mer intresserade av att höra och läsa saker som de kan applicera i sina egna liv. Istället för att du visar upp vad du har för kläder, så kan du förklara hur man kan få ett plagg att passa både till vardag och fest, eller visa hur ett par Uggs kan få en annan karaktär genom längden på kjolen eller klänningen. Kombinera också mode med skönhet, som tips på bra sminkprodukter och accessoarer.

Kvalitet före kvantitet

Eftersom modebranschen är stor är också konkurrensen hård. Satsa på kvalitet istället för kvantitet. Skriv riktigt bra artiklar som du låter växa fram, istället för korta inlägg “bara för att blogga”. Sök upp intressanta miljöer när du ska filma. Istället för att visa upp kläder i vardagsrummet, så går du till en skog och filmar medan solen skiner mellan träden. Eller så letar du upp en gammal ruin eller något annat intressant. Skapa något extra till dina läsare.

Samarbeta

Bland de absolut bästa sätten att bygga upp en närvaro på internet är genom samarbete. Innan du söker samarbetspartnern bör du först ha bra material på både bloggen och YouTube-kanalen. Även om du inte har så många besökare på bloggen eller prenumeranter på YouTube-kanalen kan du börja leta efter personer att intervjua – såtillvida att det material som du har håller hög kvalitet. Då blir du intressant för andra. Du kan be om att få göra en intervju med en annan bloggare eller youtuber. I början kan du vända dig till mindre bloggare och youtubers. Om den personen har 2000 följare, så är chansen stor att en del av dem också upptäcker dig.