Det är enkelt att starta en livsstilsblogg, samtidigt som det kan vara en utmaning att skapa en blogg som slår igenom. Du ska nu få tips på hur du kan starta en livsstilsblogg som en dag kan bli stor.

Livsstilsbloggen

Om du tycker om att läsa livsstilsbloggar har du nog någon gång tänkt på att starta en egen. Om du också börjat bli intresserad av att ha en egen blogg som kan ge dig inkomst – som de stora bloggarna – har du nog insett att det inte räcker att bara skriva. Det krävs mycket mer. Men det är möjligt och som alltid handlar det om att lägga en bra grund. Det som är roligt med livsstilsbloggar är att du kan blogga om det som verkligen intresserar dig och använda ditt eget liv som uppslag. Om du köpt ett par snygga jeans eller sytt nytt fodral till soffan kan du blogga om det. Eller om du upptäckt Ariana Grande parfym, så kan du tipsa om den. Om du ännu inte har köpt Ariana Grandes nya parfym hittar du den på parfym.se.

Rätt grund

Vare sig du har som mål att skapa en blogg som blir lika stor som storbloggaren Blondinbellas eller bara skulle vilja få några tusen extra i månaden, gäller samma bloggrund. Först behöver du tänka igenom vad du ska blogga om. Blondinbella skapade den första stora livsstilsbloggen kring en delvis fiktiv karaktär. En del av vad som hon skrev att hon gjorde vara bara uppdiktat. Många stora bloggare väljer mycket selektivt vad de skriver om och ger sällan hela sanningen. Du bör i förväg besluta hur mycket om dig själv och din familj som du ska skriva. Du bör också ha något slags fokus: miljömedveten livsstil med lite klimatavtryck, vegan, bara äta kött som du jagat eller fångat själv eller bara handla second hand. Vidare bör du också tänka över vilka slags ämnen som du särskilt ska fokusera på: kultur, mat, hälsa, livet på landet eller gerillaodling i stan. Du skapar ingen stor blogg genom att skriva vanligt svenssonliv, du måste tillföra mer. En riktig blogg påminner om ett företag och du måste tänka som en företagare för att lyckas. Ett bra sätt att skapa reda i tankarna och lägga upp en bra plan är att först brainstorma – gärna med en vän eller familjemedlem – och sedan rita tankekartor. Få ner allt på papper, låt det mogna en vecka och gör om allt. Till slut kommer idén, den riktiga idén, att komma fram.

Bloggen

En livsstilsblogg som en dag ska generar inkomst måste ha eget domännamn och hosting. Kolla runt bland de olika webbhotellen och välj ett som du tycker passar dig. Ett tips är att välja ett hotell som har WordPress – lättanvänt bloggprogram – och chattjänst. Om du inte känner dig så säker på hur du ska skapa en blogg, överföra filer och förstå dig på olika utrymmen och filer, är det klokt att ha ett webbhotell med chattjänst, då kan du enkelt alltid få hjälp.