Något som blivit väldigt populärt att både skriva och läsa om är resor och upptäcktsfärder. Detta har gjort att det existerar väldigt många resebloggar. Men det finns de resebloggar som sticker ut. Fantasiresor är en sådan och den drivs av Sofia Zetterqvist.

Spännande innehåll

I bloggen skrivs det om trendiga resmål med undangömda platser. Målet är att visa upp platser som inte går att hitta i de vanliga reseböckerna.

Bloggen har ett innehåll som är anpassat efter både de personer som just nu befinner sig på resande fot, men också till dem som drömmer om att resa.

För att skapa en trevligare upplevelse är inläggen varierande och välskrivna. Dessa kombineras sedan i sin tur med vältagna bilder som får läsaren att få en klar och tydlig bild av platsen som inlägget handlar om. Inspirerande inlägg varieras med inlägg som syftar till att ge läsaren praktiska och användbara råd när det kommer till att resa.

Prisbelönad blogg

År 2008 grundades bloggen och den har sedan dess vunnit utmärkelser under flera år. Den har bland annat blivit utsedd till Sveriges bästa reseblogg. Bloggen har fått beröm för att vara användarvänlig och för att inspirera sina läsare till att resa.