Många som driver bloggar och onlineföretag arbetar hemifrån. Men är hemmakontoret verkligen alltid det bästa alternativet? Vilka alternativ finns det?

Arbeta effektivt

Valet av kontor är viktigt för att du ska jobba effektivt. Det är många som drömmer om att vara hemmabossar, men sanningen är den att det kan vara riktigt svårt att göra skillnad på fritid och arbetsliv. Du känner dig aldrig ledig. Det finns alltid något du kan göra på bloggen, webbshoppen eller YouTube. Att jobba hemifrån betyder inte heller att du alltid jobbar så effektivt som du skulle kunna. För att verkligen kunna utveckla din blogg och företag måste du välja ett kontor som hjälper dig att jobba effektivt – både med din tid och dina möjligheter att utveckla verksamheten.

Kontorshotell

Ett smart alternativ för personer som driver företag online, som en bloggare, är att hyra kontor på ett kontorshotell. Ett kontorshotell är ett hotell som erbjuder både kortsiktiga och långsiktiga hyreskontakt. Istället för att du behöver jobba hemifrån eller hitta eget kontor att hyra, så vänder du dig bara till ett kontorshotell. Då hittar du enkelt ett kontor som passar dina behov. Du behöver inte heller skriva på ett hyreskontrakt för 3-5 år. Hos Helios kontorshotell har du många kontor att välja mellan. Eftersom Helio har kontorshotell över hela Stockholm kan du satsa på ett hotell som ligger nära ditt hem. Eller centralt. När du hyr kontor på ett kontorshotell blir det enkelt att göra skillnad på arbete och fritid, du kommer arbeta mer effektivt och även hitta andra företagare att samarbeta med.

Jobba hemifrån

När du bygger upp din blogg, så att den börjar ge dig inkomst, är det vanligt att jobba hemifrån. Så att du får ekonomi på sajten. Sedan behöver du fatta ett beslut om du ska fortsätta att jobba hemifrån eller hyra kontor. Utgå från vad som verkligen kommer att få din sajt att växa.