Det finns de bloggar som kallas för nischade bloggar, då dessa handlar om ett specifikt ämne. Detta ämne är genomgående på bloggen och ändras inte dag för dag.

Genom att bloggen har ett återkommande ämne ger det möjlighet att knyta kontakter med människor som har gemensamma intressen. Detta gör det möjligt för bloggaren att enklare se vad som är uppskattat att läsa om kring det specifika ämnet. Denna bloggform gör det även enklare att sätta sig in i ett specifikt ämne och dela med sig av erfarenheter kring det.

Att lyckas med en nischad blogg

För att lyckas bra med att driva en nischad blogg är det viktigt att välja ett ämne som tilltalar en. Detta innebär oftast att det blir lätt att skriva då ämnet är något som man är passionerad av. Sedan är det även viktigt att välja ett ämne som också är relativt brett. En del nischade bloggar kan bli rätt svårskrivna och tråkiga att läsa då ämnet inte är tillräckligt stort för att kunna publicera varierade inlägg.

Några populära ämnen att skriva om

Det finns de ämnen som är mer populära att blogga om och som kan räknas som nischade ämnen. Dessa ämnen är även breda nog för att kunna driva en blogg kring. Ett av ämnena är inredningsbloggar. Dessa kan till exempel handla om ett husbygge där läsaren får följa med från början till slut och delta i beslutsfattande moment under byggets gång. Det är även populärt att driva en blogg med inriktning på olika inredningsstilar.

Ett annat populärt ämne kan vara hälsobloggar där olika träningstips samt mattips publiceras.

Tar med dig ut i världen

Ytterligare ett ämne som blivit populärt att skriva om på senare tid när det kommer till nischade bloggar är resor. Dessa bloggar har ett väldigt stort utrymme till att utvecklas och det brukar vara något som läsarna uppskattar.

En reseblogg kan exempelvis handla om tips hur man kan resa med litet bagage. Detta gör att läsare med olika intressen kan läsa en och samma blogg. Det är vanligt att en reseblogg startas av en person som ska ut på en längre resa eller precis har varit på en längre resa. Således ger detta personen möjligheten att dela med sig av sina erfarenheter och tips till andra från exempelvis sin Asienresa.

Denna form av nischade bloggar handlar ofta också om hur det går att hitta billiga och bra flygbiljetter samt hotell runt om i världen.

Med detta sagt kan en nischad blogg handla om väldigt mycket och ha ett väldigt brett utrymme. Det viktigaste att tänka på om man driver en nischad blogg är att den ska ha ett ämne som ligger till grund för varje blogginlägg.