En av Sveriges största bloggar drivs av Kenza Zouiten. Hon har sedan 2006 drivit sin egen blogg. Denna har kommit att bli en inkomstkälla för henne och idag fungerar den som hennes yrke. Bloggen har öppnat många portar för Kenza och gjort att hon idag är ett känt namn både i Sverige och utomlands.

Bloggat sedan ung ålder

Kenza började blogga redan vid ung ålder och har sedan dess fortsatt att uppdatera sin blogg kontinuerligt. Bloggen grundades 2006 och kan liknas med en livsstilsblogg. Den handlar om hennes liv, mode och karriär, varpå hon även delar med sig av sitt privatliv. Bloggen har gjort det möjligt för Kenza att tjäna pengar på andra sätt än via bloggen. Hon har exempelvis fått möjligheten att designa kläder för olika varumärken, vara programledare, samt designa smycken.

Kenza är en omtalad bloggerska i media och hennes namn cirkulerar ofta i olika tidningar. Redan vid 16 års ålder skapades det stor debatt kring henne då en tidning påstod att hennes blogg var större än Carl Bildts.

Kenza har vunnit flera olika utmärkelser för sin blogg, både i Sverige och i andra länder. Detta har gjort att hennes blogg även blivit populär bland internationella läsare och varje månad har hon över en halv miljon unika läsare som klickar sig in på hennes blogg.

Skapat en karriär utanför bloggen

Efter att ha designat kläder för flera olika varumärken bestämde sig Kenza för att designa ett eget varumärke som hon sedan marknadsfört via sin blogg. Detta innebär att hon använt sin blogg som en stor annonsplats för att lyckas med sin karriär utanför bloggen.

Hennes varumärke har gått väldigt bra men trots detta har hon inte haft några funderingar på att avsluta sin blogg där allt startade. Hon ser bloggen som ett sätt att dela med sig av sitt liv till sina följare.