När det kommer till nischade bloggar är matbloggar väldigt populärt och Camilla driver bloggen mykitchenstories som är en av Sveriges största bloggar när det kommer till mat.

Om man ser till många andra bloggar är Camilla ganska ny i bloggvärlden. Hon har endast bloggat sedan 2015. Trots detta har hon fått många utmärkelser för sin blogg.

Bakning är det som gäller

En matblogg kan handla om många olika saker, men just Camillas blogg handlar mestadels om bakning. På bloggen delar hon med sig av recept kring olika sorters efterrätter och kakor. Hon har breddat upp detta genom att även inkludera glutenfria recept.

Det är dock inte endast recept kring bakning som hon delar med sig av, utan läsaren kan även hitta recept på matiga sallader och övriga middagstips. Utöver detta kan läsaren hitta en del hälsosammare alternativ när det kommer till bakning och recept till dessa. För att göra en unik tvist på sin blogg har Camilla valt att dela en del recept som kan kopplas till olika firande. Exempelvis har hon delat recept som passar att baka till Eid, som är en muslimsk högtid.

Karriär utanför bloggen

Eftersom mykitchenstories blivit en populär och välläst blogg har Camilla kunnat utnyttja detta i sin karriär. Hon har därför valt att publicera en del av sina recept i kokböcker som hon sedan marknadsfört via bloggen. Detta har gjort att hennes läsare fått upp ögonen för hennes kokböcker men även så att andra människor fått upp ögonen för henne. Detta då de kunnat se och köpa hennes kokbok i en bokhandel för att sedan utforska hennes blogg.

Camilla har själv uttryckt att hon älskar att baka och detta är något som lyser igenom i hennes blogg.