Livsstilsbloggar är en bloggform som blivit väldigt populär på senare tid. Från början ansågs de tillhöra kategorierna personliga eller nischade bloggar. Men under senare år har dessa utvecklats en hel del och detta har gjort att de inte helt kan räknas in under dessa kategorier längre.

En blogg som innehåller allt

Det kan vara väldigt svårt att få grepp om vad en livsstilsblogg faktiskt innebär. Detta gör att många ofta blir förvirrade när det kommer på tal. När någon exempelvis refererar till en mat- eller modeblogg är det enkelt att få en tanke om hur bloggen ser ut, redan från första minuten.

Anledningen att det inte går lika snabbt att få en bild av en livsstilsblogg i huvudet är att den handlar om så mycket mer. Denna kategori definierar bloggar som kan handla om och täcka extremt många olika ämnen.

Vad skiljer en livsstilsblogg från andra typer av bloggar?

Det som skiljer en livsstilsblogg från tidigare nämnda kategorier är att den inte har en tydlig nisch samt att den inte heller fungerar som en dagbok på samma sätt som en personlig blogg gör. En livsstilsblogg lyfter ämnen som mode, resor, mat och träning. Denna typ av bloggande kan således förklaras som en mix av de andra bloggformerna.

En livsstilsblogg gör det möjligt för bloggaren att anpassa bloggen efter responsen som läsarna ger. Nischade bloggar ger inte samma möjlighet till detta. Skulle bloggaren upptäcka att ett visst ämne inte uppskattas av dess läsare kan dessa inlägg enkelt uteslutas från bloggen hädanefter. Denna bloggform gör det även möjligt att blogga om något som man brinner för men på ett personligt sätt.

Fördelen med att driva en livsstilsblogg

Fördelen med att driva en livsstilsblogg är att möjligheterna är många. En av fördelarna, som kanske är den största, är att bloggaren kan skriva om egna livserfarenheter, vilket oftast gör bloggandet mycket enklare och mer intressant.

Då bloggaren kan blanda in nischade inlägg på sin blogg blir det möjligt att tjäna pengar på bloggen. Detta då exempelvis företag kan kontakta personen som driver bloggen för att göra faktabaserade reklaminlägg från deras företag.

Det som är viktigt att tänka på när man driver en livsstilsblogg är variationen, annars är det lätt att den faller in under en av de andra kategorierna. Detta innebär att det är viktigt att variera personliga inlägg med nischade inlägg, vilket även gör att möjligheterna med en livsstilsblogg är oändliga.