På senare år har det blivit viktigt med träning och hälsa i Sverige. Detta har gjort att det blivit ett vanligt fenomen att läsa tränings- och hälsobloggar för att få inspiration.

Detta fick den personliga tränaren och kostrådgivaren, Sofia Ståhl, att byta spår och satsa på bloggandet istället. Idag driver hon en av Sveriges populäraste bloggar, PT-Fia, som handlar om människors tränings- och matvanor.

Bloggen syftar till att hjälpa andra

Bloggerskan beskriver själv innehållet i bloggen som en hälsoblogg. Innehållet i bloggen är varierande men alla inlägg har sin grund i människans välmående. På bloggen publiceras inlägg kring träning där hon delar med sig av olika träningstips och kostråd. Syftet med bloggen är att hjälpa människor att få ihop en fungerande vardag.

Framgångsrikt koncept

Konceptet på bloggen har visat sig vara framgångsrikt och har inneburit att Sofia vunnit flera utmärkelser för sin blogg. Det som troligtvis har tagit bloggen till de stora framgångarna är att bloggerskan delar med sig av sitt privatliv. Hon beskriver tydligt för sina läsare hur hon inspireras till att träna och ha en hälsosam livsstil kombinerat med att driva eget företag och hur hon får sin vardag att fungera.